Naar de navigatie

Help

De optimale browser voor deze website

Deze website is geoptimaliseerd voor een beeldschermresolutie van 1280 x 1024 pixels en vereist geen aparte plugins. Een recente browserversie (generatie 5 of hoger) biedt u optimaal gebruik van de mogelijkheden van deze website. Met de helpfunctie van de browser kunt u controleren welke versie u heeft.

Problemen met deze website

Mocht het zo zijn dat deze website niet werkt, of delen ervan niet goed worden weergegeven of functioneren dan stellen wij het op prijs als ons daarover informeert. U kunt ons mailen: info@cultureelerfgoed.nl of bellen 033 – 421 74 56.

Downloaden en bekijken van bestanden

Op deze website kunt u pdf- en Word-bestanden downloaden, al dan niet gecomprimeerd tot ZIP-bestanden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen die het gebruik of de installatie van software en plugins met zich meebrengt.

PDF-bestanden

Er worden op deze website integrale teksten aangeboden in PDF-formaat (Portable Document Format), te herkennen aan het PDF-icoontje. Voor het lezen en printen van een PDF-bestand heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Dat programma is voor vrijwel alle computerplatforms beschikbaar en is gratis te downloaden bij www.adobe.nl.

Tip: Bij problemen met het bekijken van PDF-bestanden is het aan te raden om deze eerst op uw computer op te slaan en daarna het bestand apart te openen met Adobe Acrobat Reader. Voor een betere toegankelijkheid van PDF-bestanden is er een gratis plugin beschikbaar. Zie voor meer (Engelstalige) informatie access.adobe.com.

 

Word-documenten

Kunt u direct openen in een tekstverwerker, bijvoorbeeld Microsoft Word. Als dit programma niet op uw computer geïnstalleerd is, kunt u gratis een Word-viewer downloaden.

Gecomprimeerde- of Zip-bestanden

Grote bestanden bieden we soms gecomprimeerd aan als Zip-bestand om de downloadtijd te verkorten. Dit comprimeringsproces wordt ook wel 'Zippen' genoemd. Programma's zoals WinZip worden gebruikt om deze bestanden weer 'uit te pakken', zodat ze weer in hun originele bestandsformaat gebruikt kunnen worden. Er is een gratis demoversie van WinZip beschikbaar op www.winzip.com.