Projectenbankcultuurhistorie.nl

Gelderland heeft een lange geschiedenis. De provincie was het leefgebied van jager-verzamelaars, een krachtige ridderstaat en een strijdperk in de Tweede Wereldoorlog. In Gelderland vind je dan ook meer dan voldoende museums vol interessante oude bezienswaardigheden.

De Bastei

In dit museum in Nijmegen leer je meer over het ontstaan van de grote rivieren, de ijstijd en de mensen die hier heel vroeger leefden. Dit is ook een erg leuk interactief museum voor kinderen.

Het Openluchtmuseum

Boordevol historische panden die ergens anders zijn afgebroken en hier weer opgebouwd. Elk gebouw geheel ingericht zoals het eruit zag in zijn hoogtijdagen.

Oorlogsmuseum Arnhem

Dit militaire museum toont wapens, uniforms en alledaagse objecten uit de tijden van de bezetting en van de slag om Arnhem.

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Een rijdend museum! Reis mee met een echte stoomtrein en bekijk locomotieven uit de vorige eeuw. Leuk voor kinderen.

MuZIEum

In dit bijzondere museum zie je helemaal niets. Je beleeft de wereld zoals blinden die ervaren. Loop door een museum vol geluiden, geuren en tastbare objecten onder begeleiding van een blinde gids.

Jachthuis Sint Hubertus

Dit monumentale jachthuis in Hoenderloo is ontworpen door de bekende architect Berlage. Zowel het opvallende uiterlijk als het prachtige interieur zijn een bezichtiging waard.